loading...

Zijn optreden bij de BRIT Awards naast zwaargewichten in de Britse rapscene Dave, Fredo, Ghetts & Giggs, was de startschot van zijn carrière. De live vertolking van zijn onvergetelijke vers op Dave’s ‘In the Fire’ was de duidelijke uitschieter, en introduceerde zijn schorre, krachtige toon bij een mainstream publiek van miljoenen.

Zijn turbulente leven in Gorton, een van de meest achtergestelde wijken in Engeland, dient als inspiratie voor zijn muziek: hij leeft wat hij schrijft. Met onder andere Tupac en Master P als idolen, ambieerde Meekz een carrière in muziek en zag hij het als een manier om dingen van zich af te zetten. Alle passie en pijn dat hij heeft gekend wist hij nu om te zetten in iets positiefs. Hier komt de keuze om zijn gezicht te verhullen, dit om ervoor te zorgen dat niets de aandacht zou afleiden van de diepte van zijn teksten.

Inmiddels heeft hij hoge ogen gegooid met een handjevol freestyles, singles, zijn EP ‘Can’t Stop Won’t Stop’ en debuutmixtape ‘Respect The Come Up’. Met ruim 250 miljoen streams en 100 miljoen streams op Youtube heeft hij een grote aanhang en een sterke positie in de Britse rapscene weten te creëren .