loading...

Jay-Way brak dit jaar het internet als de eerste rapper uit Nederland op een nummer van Snoop Dogg. Zijn muziek heeft een gevarieerd geluid met Europese en Amerikaanse wortels, waarin het ritmische van rap wordt gecombineerd met de progressieve hooks van pop, de relaxte cool van soulmuziek en de optimistische kijk op gospel. Het geheel wordt gedragen door een meertalige artiest die nooit bang is geweest om grenzen te verleggen of conventies uit te dagen.

Lang voordat de virale singles ‘Happen Dappen’ en ‘No, I’m Not Ok’ hem een ster maakten in binnen- en buitenland, groeide Jay-Way op in Amsterdam. Hij werd opgevoed door Ghanese ouders die hem leerden het onbekende te omarmen, en hij werd als kind al snel verliefd op Amerikaanse muziek. Van jaren ’90 rappers tot grunge iconen, Jay-Way luisterde naar alles en ontwikkelde een brede muzikale smaak die later uiteindelijk zijn werk zullen beïnvloeden.

Jay-Way houdt die pen in beweging met ‘Island Forgotten’. Het album dat in September uitkomt, bewijst dat hij niet alleen dezelfde ruimte wil delen als zijn helden, maar ook zijn eigen plek wil vestigen binnen de hip-hop. Hij bouwt aan zijn eigen inclusieve gemeenschap; een plek waar rap, rock, pop en geloof elkaar ontmoeten en waar iedereen welkom is.