loading...

Een trio van EP’s, die uitgebracht werden tussen 2015 en 2020, zagen HEBE vloeiend experimenteren met nieuwe stijlen en luisteraars bereiken van over de hele wereld. Zo werd laatste single ‘Afraid of Being Hurt’ als theme song geplaatst in seizoen 2 van Amerikaanse serie ‘Couples Therapy’ en titel track ‘Cards On The Table’ op uitnodiging live gespeeld bij UK blog en Youtube kanaal Mahogany, naast artiesten als Rhye, Birdy en Billie Eilish.

“Soms dwaal ik in stilte wat rond, in gedachten verzonken, vast in mijn eigen patronen en bang om een sprong te wagen in het diepe. Ik kan me voorstellen dat anderen me als zwaarmoedig zouden omschrijven en misschien is dat ook wel zo, als jong meisje vond ik het leven beangstigend en voor een groot deel ben ik nog steeds dat meisje.“

Op haar nieuwste album verweeft ze akoestische gitaren met gelaagde, volle harmonieën. Met haar warme, airy stemgeluid weet ze in al haar muziek een gevoel van melancholie en hoop te creëren, zonder te ernstig of zelfverzekerd over te komen.

HEBE opent haar nieuwe album met ‘Wait for Daylight’, een nummer dat ze schreef over de nacht en de start van een recente angstige episode. Haar te verschijnen album concludeert ze met ‘Lifted The Weight’ dat ze in de vroege morgen in haar huis in Amsterdam schreef nadat ze een tijd wakker had gelegen. Ze besloot op te staan en haar gevoel op te schrijven, waar haar nummer en album titel ‘Release Resolution’ over zelfredzaamheid uit voorkwam.

Support: Martin Jasper