loading...

Charlie Parr en J.D. Wilkes zijn twee artiesten met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed, maar wel met het vizier op de toekomst gericht. Deze avond delen ze het podium van Bitterzoet.

J.D. Wilkes

De karakteristieke voorman van The Legendary Shack Shakers lijkt op het podium een waar feestbeest. Tegelijkertijd is J.D. Wilkes zeer toegewijd aan de hillbilly-cultuur uit het zuiden van de Verenigde Staten. De multi-instrumentalist uit Kentucky, voornamelijk geprezen voor zijn kunsten op de banjo en mondharmonica, noemt zijn solowerk ‘boho bluegrass’, een kruising van bluegrass met hilbillymuziek, swamp blues, powerpolka en rockabilly.

Charlie Parr

Met zijn lange baard, honkbalpetje en geruite overhemd is countryzanger Charlie Parr een opvallende verschijning. Wanneer je zijn met whiskey doordrenkte stem hoort, valt alles op zijn plek. De rauwe countryfolk van Charlie Parr klink bluesy en puur. Hij wordt geroemd om zijn virtuoze fingerpicking op zijn resonator gitaar en banjo. Op het podium deelt hij maar al te graag één van zijn vele indringende verhalen met het publiek.