loading...

Dit concert is verplaatst van de Sugar Factory naar Bitterzoet. De datum en het tijdstip dat de deuren openen zijn niet veranderd. Gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe locatie.

Twee enthousiaste door punk geïnspireerde herrieschoppers Laura-Mary Carter en Steven Ansell a.k.a. Blood Red Shoes uit Brighton hebben een sublieme rock & roll-bezetting; een jongen op de drums en een dame op gitaar. Samen nemen ze de vocalen voor hun rekening.
Vanaf 2004 tourden ze tot de vellen erbij hingen en experimenteerden ze alsof hun leven er vanaf hing. Ze waren niet bang om buiten de typische rockgrenzen te treden en langzaam maar zeker namen ze afstand van hun fuzzrockwortels en gingen ze over naar een meer elektronisch geïnspireerde sound.

Maar na jaren in elkaars kielzog te hebben bewogen vonden de twee zich plots in een klassieke ‘huwelijkse’ crisis, die wel eens kon leiden tot een tragische break up. They went through hell and back. Afstand, ongelukken, tegenslag en liefdesverdriet hebben het duo geteisterd op weg naar hun vijfde studioalbum, die de toepasselijke titel ‘Get Tragic’ kreeg.
Dankzij de samenwerking met producer Nick Launay (Yeah Yeah Yeahs / Arcade Fire / Nick Cave and the Bad Seeds) ontstond er een melodieus en elektronisch geluid met als resultaat dat het duo frisser en zelfverzekerder klinkt dan ooit tevoren. De twee zijn met frisse moed in de tourbus gestapt om als een compleet nieuwe versies van zichzelf op de podia te verschijnen, zo ook in Bitterzoet.