loading...

Pas maar op, want de Amsterdamse Pitou kan je hart breken met haar melancholieke folkliedjes en betoverende stem, geïnspireerd door zowel de melodieën van Joni Mitchell, als de mooie droefheid van Sparklehorse en de koorzang van Le Mystere des Voix Bulgares. Haar prachtige debuut-EP uit 2016 werd door Beehype benoemd tot één van de beste releases van het jaar.

Eerste single van de nieuwe EP ‘Problems’, met bijbehorende video, ging over het liever in pieken en dalen leven dan in eentonigheid. In haar nummers verwerkt ze haar liefde voor klassieke koormuziek en laat ze meerstemmige zanglijnen door elkaar fladderen. Pitou werd als een van de eerste 50 artiesten uitgenodigd voor The Great Escape in Brighton, speelde op Celtic Connections in Glasgow, en timmert inmiddels verder internationaal aan de weg. De grote Britse krant ‘The Independent’ riep haar uit tot een van de ‘Ones to watch in 2018’. 3voor12 benoemde haar tot één van de talenten voor 2018, en plaatsten haar in de top 3 van de beste shows van Noorderslag.

Op 13 mei verschijnt haar tweede EP ‘I Fall Asleep So Fast’ bij Brits/Nederlands label Mink Records, op CD én vinyl. Verwacht op de EP en release naast nieuwe muziek ook nieuwe instrumenten: versterkt door onder anderen anderen drums, toetsen en accordeon zal Pitou haar muziek laten horen.