loading...

Dit concert is wegens productionele redenen verplaatst naar Bitterzoet op zondag 3 maart. Ook de tijden zijn veranderd. Het concert start nu om 20:30 uur, de deuren openen een uur eerder, om 19:30 uur. Gekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum en locatie, of kunnen worden geretourneerd via Ticketmaster. Zie voor meer informatie www.paradi.so/Kaartverkoop-info.

Júníus Meyvant is de artiestennaam van singer-songwriter Unnar Gísli Sigurmundsson. Excentriek als hij was hield Unnar als kleine jongen maar van twee dingen; skateboarden en schilderen op de eilandengroep Vestmannaeyjar in het zuiden van IJsland waar hij opgroeide. Langzaam begon muziek de aandacht te trekken en droomde hij van het muzikantenleven.

Op zijn twintigste kreeg die hobby pas serieus de aandacht, en al snel lag de focus lag volledig op muziek. Alter ego Júníus Meyvant zag het levenslicht. Over talent beschikt de beste man zeker, want zijn gevoel voor melodie en nummers die een snaar raken, komt naar voren op de soulvolle muziek die de IJslander sinds zijn debuutsingle ‘Color Decay’ uit 2014 uitbrengt. KEXP-programmamanager Kevin Cole riep het nummer direct uit tot ‘Song of the year’ en Sigurmundsson sleepte nog eens diverse awards in de wacht. Zijn eerste album ‘Floating Harmonies’ vol freaky folkpop krijgt in november 2018 een opvolger: ‘Across the Borders’. En dat album zal zoals de titel al doet vermoeden vast ook gaan over het internationale succes dat de beste man tegenwoordig heeft. Met IJslandse nuchterheid gebracht natuurlijk. Dat wel.​