loading...

Een avond samengesteld door Donald Madjid, Mano Hollestelle en Lisa Ann Jonker. Deze muzikanten zijn actief in elkaars muziekkringen en kwamen hierdoor op het idee om hun krachten samen te bundelen. Hieruit ontstond een diverse line-up met o.a. Nederlandstalig, elektronische popmuziek en wereldmuziek.

Max Meser | San Dollar | Don Melody Club | The L.A.J | The Mauskovic Dance Band

TICKETS: https://www.ticketmaster.nl/event/220099

Max Meser

Als beste mondharmonicaspeler in de wijde omtrek van zijn geboortegrond aan de Costa Brava, lag het voor de hand om vooral blues te spelen, maar eenmaal in Amsterdam begon Max Meser vooral folksongs te schrijven toen hij een aantal jaar geleden hier naartoe verhuisde. In de uitvoering schuift het steeds meer op richting sixties pop. Tegelijkertijd sluit het naadloos aan bij tijdgenoten als Jake Bugg en Miles Kane. Zijn album ‘Pictures’ is de opvolger van debuut ‘Change’ uit 2016. De productie daarvan lag in handen van Andy Crofts van de Britse band The Moons, tevens bassist in de band van Paul Weller.

San Dollar

Als je niet beter zou weten zou je denken dan San Dollar afkomstig is uit Brooklyn, New York. Maar alle leden van deze Amsterdamse band studeren nog aan de popafdeling van het Amsterdams conservatorium. Door sterke supportslots voor Moss en Indian Askin en vlammende shows op Into the Great Wide Open en Grasnapolsky speelden ze zich reeds in de kijker. De vloeiende synths, West Coast-gitaarsound en de kraakheldere vocalen van Eva Wijnbergen zorgen voor een solide basis. De Afrikaanse tinten en de strakke ritmesecties van ex- Bombay-powerdrummer Lisa Ann Jonker maken het af. San Dollar slaat al een bescheiden homerun. En dat nog vóór een officiële release.

Don Melody Club

Na het toeren door Europa met de engelstalige Mauskovic Dance Band in 2017, besloot Donald Madjid (1994) de overstap te maken naar Nederlandstalig teksten. Dit om de schoonheid en kracht van de moedertaal te herontdekken. Zijn ballads, waarbij hij zichzelf op piano begeleidde, behandelen onder andere algemene intermenselijke aangelegenheden zoals scheiding, dementering en verslaving. Deze liederen bracht hij met name in Amsterdam ten gehore. Hij realiseerde zich al snel dat de composities ook door een complete band gebracht konden worden. Samen met Mano Hollestelle (1995) werkte hij aan de arrangementen en in 2018 richtten zij de band Don Melody Club op. Ze hebben een gedeelde liefde voor de 70’s ballads van Serge Gainsbourg, John Lennon en Ramses Shaffy. De karakteristieke strijkerspartijen, die de jaren 70 typeerden, zijn vertaald naar synthesizer en mellotron; dit om een eigentijdse sound te bewerkstelligen. Naast onvervalste ballads speelt de vijfkoppige formatie ook ritmische uptempo arrangementen. Binnenkort gaat de band de studio in om een debut EP op te nemen.

The L.A.J

Combineer Indie/Pop bass- en gitaar riffs met R&B beïnvloede drumbeats en zanglijnen, met toetsen die vervolgens alles bij elkaar blenden. Voeg daar een beetje Garage aan toe en aanschouw Lisa Ann’s soloproject.

The Mauskovic Dance Band

The Mauskovic Dance Band is opgericht door multitalent Nic Mauskovic, die we o.a. kennen als de drummer van Jacco Gardner. In zijn vijfkoppige Dance Band combineert elementen van cumbia, Afro-Caribische ritmes en spacedisco, wat samen garant staat voor een sound die uniek, hypnotiserend en groovy is. Afgelopen jaar speelde The Mauskovic Dance Band o.a. op Down the Rabbit Hole, Wildeburg Festival, Into the Great Wide Open en Eurosonic Noorderslag. Op deze avond heb je als één van de eersten de kans om de debuut-EP ‘Down in the Basement’ live te horen, want die komt vlak voor deze zomer uit!

Meer informatie: www.paradi.so/GTIHTF
Alle genoemde tijden onder voorbehoud.

Getting There Is Half The Fun is onderdeel van het Maydays festival van het Conservatorium van Amsterdam.

Artwork: Juul Pussycat Snickers